A short note to my Scandinavian readers

khymos-norwegian

This post is mainly of interest to readers who understand Norwegian. I post this because I recently updated Khymos with a couple of pages of special interest for people in Scandinavia. I’ve also recently held several presentations to Norwegian audiences, and in this respect there are some pages in particular that I would like to point them to (such as local suppliers, books etc.). Therefore the rest of the post is in Norwegian, but I can assure you that I will continue to blog in English 🙂

Jeg skriver pí¥ norsk fordi jeg nylig har oppdatert de norske sidene med skandinaviske linker og bøker (jeg har begrenset meg til norsk, svensk og dansk). I tillegg er det ogsí¥ en norsk side med generell introduksjon til nettstedet Khymos og litt informasjon om meg selv. Forordet til oppskriftsamlingen “Texture – A hydrocolloid recipe collection” har jeg ogsí¥ oversatt til norsk. I forbindelse med at jeg har holdt foredrag om “Kokkens kjemiske kjøkkentriks” under forskningsdagene i Oslo har det ví¦rt en del oppmerksomhet fra media: “Kjemi pí¥ kjøkkenet”, “Kjemi blir magi pí¥ kjøkkenet” og et innslag i Sí¥nn er livet pí¥ P2 (nedlastbar podcast). Det kom ogsí¥ et intervju med meg i VG om ikke sí¥ lenge torsdag 8. oktober. Linker til eldre intervjuer og radioinnslag finnes her. En del har spurt om hvor man for eksempel fí¥r kjøpt hydrokolloider og annet utstyr. Noen muligheter er beskrevet her, men jeg tar gjerne imot tips om andre som selger dette – bí¥de i Norge, Sverige og Danmark.

Tags: , ,
Filed under: molecular gastronomy

Comments

  1. Jens Madsen Says:

    Godt initiativ 🙂 Det var ogsí¥ en mulighed at lave en oversigt over skandinaviske restauranter som benytter sig af molekylí¦rgastronomiske teknikker. Af danske eksempler kan fremhí¦ves Malling & Schmidt her i í…rhus og restaurant Paustian i Kí¸benhavn.